Bäbis uppdate

Hejsan.

Idag har inget speciellt hänt utan bara legat hemma o vart sjuk så jag tänkte därför skriva en liten uppdate om min babymage!
Denna blogg är ju till för att ni som är nyfikna på mig och vår bäbis skall få veta om oss, men det känns som om det vart rätt mycket mig och för lite bäbis det senaste.

Så nu på lördag är jag i vecka 25. Det vill säga 6månader och en vecka! Varje lördag som kommer blir lillan en vecka äldre. Mitt nästa besök till MVC är den 18 januari när jag åter igen skall lämna monster blod med monster sprutan samt skriva in mig på Partilles VC istället för i Mölnlyckes där jag vart innan.

Jag tror även att från och med förra gången kommer jag mätas och vägas, även lyssna på bäbisens hjärtljud framöver.

Detta är vad som händer i vecka 25.

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.

Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Min egna erfarenhet eller uppfattning eller vad det nu kallas är att babyn mår bra och full kicking!
Det är lite läskigt när det händer. Först kände man bara hur hon vände sig i magen men nu är hon så stor att man ser hela magen guppa till. Andreas har själv sett och känt det. Han tyckte väl dock att det bara bekräftade att jag bär på en Alien ^^

Men hon sparkar och har sig därinne vilket känns underbart förutom på nätterna. Lillan har tydligen ingen tidsuppfattning what so ever! På dagarna kan hon vara lugn men på nätterna, oj oj oj! Men det löser sig nog.
Magen är iaf så stor nu så att jag inte ser ner till fötterna, den sticker även ut mera än tuttarna! :)

Ja tuttarna skall vi inte ens tala om så stora som de blivit, får vara glad att jag inte behöver rulla ihop dem snart o lägga i en bärkasse till BH. Men det är ju så det skall vara ^^

Hoppas ni sover gott. Det skall jag försöka med nu när det är lugnt på magfronten

Jenny

Mina vackra pojkar!

Hejsan.

Ja detta har verkligen vart en upp och ner dag.
Börjar med att man alltid blir väckt innan larmet ringer. Verkligen skit jobbigt! Sedan sur o bedrövlig är det bara att stiga upp på toa. Vid halv 3 skall bilen vara på skadebesiktningen så bara att göra sig iordning fast man känner sig sjuk och febrig.

Mötte ju självklart världens pucko så blev på ännu sämre humör. Han tyckte väl att kvinnor inte hade där o göra och att det bara var vi som kunde ha sönder bilar typ. Jävla typ!
Sedan när jag då kom hem var jag ilsken som ett bi och tyckte att detta hela med julen skulle vara över!

Så ut åkte gran och ner med alla julsaker i en låda. Nu är allt åter ställt här hemma och det känns rätt skönt. Dammsög jättenoga men hittar ändå barr överallt. Skit samma!

Men som sagt. Tur att man har vackra pojkar att titta på!



Åååå är de bara inte snyggaste hunkarna ever! Jag älskar och är helt såld på bröderna Winchester, Dean och Sam. Dessa snyggingar är bröder i serien Supernatural!! Jag har alla säsonger hemma som släppts dvs ända upp till Säsong 6. 7:an håller de på att spela in nu och skulle vara färdig till april nästa år.

Så efter lite handling och hämtning av nya videokameran som jag och Andreas köpte till varran i julklapp, satte jag mig ner med min julmust och bara njöt av snyggingarna.
Jag och Andreas såg 4 avsnitt sedan somnade han nästan i mitt knä. Jag tänkte testa att lägga mig tidigt men det blev ju inte riktigt som man tänkt sig. Sitter ju uppe nu o skriver till er och klockan är snart halv 1. Jaja.

Sov gott och dröm sött, det skall jag :D

Jenny

Nu är julen över.

Hello!

Det var ett tags sedan. Men som ni förstår har jag ju vart upptagen med att fira julen. Blev en rätt velig och udda jul iår men nu är den över iaf.

På julafton var vi först hos ANdreas farmor som inte mådde så bra sedan hem till hans föräldrar för att fira lite jul där. Resten av dagen (kalle och framåt) firade vi julen hemma hos mina föräldrar. Vi drog runt 9 på kvällen då vi var tvunga att köra hem en kompis till min bror som tyvärr blivit lite för full.


De julklappar jag fick var mestadels till bäbisen men det var ju nästan bara det jag önskat mig.

*En liggsäck att ha i vagnen till babyn
*Blöjor
*En bärsjal
*Badbomber m.m
*En säsong av Supernatural
*Presentkort på guldfund (som skall gå till att äntligen gravera våra ringar)

Och det tror jag var allt. Sedan självklart fick vi i julklapp av både andreas och mina föräldrar en barnvagn med bilbarnstol, men den tror jag inte riktigt är en julklapp utan bara något vi fick som grattis typ :)

Har jag glömt något ber jag om ursäkt. Är rätt mossig i huvudet nu.

Efter julafton var det dags att fira Andreas andra hälft av släkt så det var som julafton all over again.
Efter allt detta firandet och sådant har jag inte driekt gjort någonting. Jag har vart jätteförkyld och slö så det finns inte så mycket att skriva om.

Idag vid halv 3 skall bilen äntligen lämnas in på skadebesiktning så Mechanum vet vad för bildelar de skall beställa osv. Känner inte alls för att åka dit o göra detta när jag mår som jag gör men någon måste ju göra det och Andreas är på jobbet.

Hoppas ni alla får en skön och ledig vecka.
Jag hoppas bara på att bli frisk tills nyår!

Hare gött!

Jenny

Julbord

Hejsan

Idag har jag vart på mitt första julbord någonsin. Jag följde med min kusin Thompa och träffade hans "klass" som anordnade det hela. Vi hade riktigt kul med mat och frågelekar. När klockan var 5 var det dags att säga hej då o åka hem.

Det var rätt skönt att komma hem o bara ta det lugnt. Men sedan skulle vi vara i Landvetter klockan 7 för Daniel bjöd på pepparkakor och julmust. Vi satt o tjöta om allt möjligt och innan vi visste ordet av det var klockan halv 10, dags att åka hem.
Vi körde hem Thompa först som vart med mig hela dagen. Tror nog han bara sprang ner i sängen så trött var han!
Nu är det snart dags för mig, skall bara kolla färdigt på csi ^^

God natt

Jenny

Jag tror jag skriver in mig själv!

Hello crazy people!

Nä nu är det nog så att jag är den som är crazy. Efter denna dagen iaf. Tycker det är ett mirakel att jag inte fått hjärnblödning, hoppat från en bro eller att ungen sprungit ut.
What a day asså!!

Detta kanske blir ett långt inlägg så sorry i förskott, ingen gillar att läsa mycket o i liten text.

Det hela började med att jag skulle upp och i tid till MCV för blodprover o gud vet allt. Jag hade ställt klockan på 8, skulle vara där 9. Självklart vaknar jag 5 i 8 av att jag behöver kissa och jag blir helt galen över att jag kunde sovit 5min till. Eftersom jag knappt sover något på nätterna är även 5min viktiga! Så jag ställer om klockan till halv 9 bara för att.


Väl inne så skall jag först ta mördar provet i armen med den 2dm tjocka nålen. Hon som tar provet sitter ju o tjötar om julen o gud vet allt om semetser medans jag sitter o dör i stolen. Har ju ingen lust att svara direkt utan är helt upptagen med att konsentrera mig på min sko. Fokusera på annar dvs.

Efter detta skall jag vägas och mätas och kolla hjärtljud. Detta var det ända som var lugnt på hela dagen samt helt fantastiskt. Könstig som jag är måste jag ju fråga barnmorskan om de ljud jag hör inte är för inspelade för jag har väldigt svårt än i dag att förstå att det finns ett litet liv i min mage. Barnmorskan tittar på mig som om jag inte är från denna planeten och berättar lite nervöst att: Nä, så gör vi inte här. Detta är ditt barns hjärtljud.

Hehe visste jag väl, ville bara kolla lite med dig *gulp*

Sedan var det bara räser fart hem för hungrig var jag och trött. Äter, skiter lägger mig!
Halv 1 ringer mamma och väcker mig, frågar om jag skall med och handla julklappar. Klart, har ju inget bättre för mig under varma täcket.....

Det bestämms att hon skall hämta upp mig efter att hon vart ute och gått med hundarna, jag skutter ju jätteglatt in i duschen (ifrån den varma sängen) och gör mig iordning. När jag kommer ut sedan har jag ett missat samtal från mamma, ringer upp. DÅ skall hon helt plötsligt inte hämta upp mig för det dumma vädret!? Jag tittar ut genom fönstret där det är blå himmel, plusgrader och jävla fågelkvitter ditter. Nähe tänker jag kan hon nu inte köra i detta vädret. När skall hon vara nöjd och vad är bra väder. Men det visade sig då att de snöade som bara attan hos dem och hon är väldigt rädd för att köra i halka.

Jag skall då åka och hämta henne i min bil bestämmer vi. När jag väl kommer till Landvetter ser vägarna jättefina ut och det regnar mest. Väl framme då tror ju jag att vi skall bara hoppa in i hennes bil och att jag kör. Nä då bestämmer sig tanten för att HON skall köra och att vi KAN ta hennes bil utan problem. Asså jag blir så trött.

Vi är iväg!! Vi skulle åka till Sisjön för att köpa julklappar till min lillebror Jesper på Toys `r´ us. Efter många högersvängar och prat i telefon (medans man kör vilket hon alltid tjötar på mig om att man inte skall göra) är vi framme. Så in, ut och nästa affär. Rusta. Springer runt där o tittar på lite allt möjligt skräp. Köper lite klubbor och sedan ut.
Nu var jag hungrig och ville ha Mcdonalds. Vi tar den som ligger vid Mölndal. Jag beställer Chicken nuggets och hon någon kyckling-backon sak. Jag bantar säger mamma och äter upp alla mina pommesfritt. *suck*

Nu har vi bara ett stopp kvar då innan hemfärd och detta är Mecanum för att köpa presentkort till pappa. Han meckar med bilar och behöver alltid något så vad är bättre än en sådan affär.
Den lilla rädda pojken bakom disken gör ju själcklart fel och där blir vi stående. Var dock väldigt rolig och frågade om vad vi önskade oss i julklapp. Sluta med att man fick veta hela hans livs historia om att han köper saker från London och har pajjat två bilar. Bra att jobba i en bilaffär och ha krockat två ggr. Oh well!

HEMMA! Iaf i Landvetter. Efter denna mycket roliga dag vill jag bara hem. Så efter mamma och jag landat i Ladvetter lånar jag dass (what else) och åker sedan hem.
Här hemma har ju då självklart katterna lekt loppan med granen så vi skall vara glada att ha någon gran kvar MED barr.
Stina - glitter är namnam men gran ännu godare!

När klockan väl slår 7, halv 8 inser jag att Andreas nog inte vill att jag skall hämta honom efter jobbet/julbordet. Han har nog fixat skjuts eller tar bussen. Så jag tar på mig nattlinnet och myser ner mig under täcket med julmust!
Precis när man slått röven i soffan ja vem ringer inte då tror ni och vill bli hämtad! Ja det var ju bara att resa på sig och ta på góbyxorna. Nattlinnet ja det stoppar vi ner o så på med en jacka. Alltså det är inte mycket jag gör under veckorna eller tittar på men är det något jag vill och MÅSTE se så är det House på 4:an, klockan 9 på tisdagar!!

Kan ju säga att det var räser fräs ut till Mölndal hämta upp herr julbord och räser hem. Slänger av mig kläderna och ner under täcket igen. Då kan man ju ge sig fan på att idag, idag så sänds det ingen House utan fucking jävla "postkod miljonären"!!!
Vem fan vill se på den skiten? Vem flyttade på mitt program? Jag blev galen och bara gapa åt TVn. Den hånade mig. Gick egenom alla kanaler och det var bara skit, jag lovar alla tvkanaler hånade mig. De såg att jag äntligen satt mig i soffan med julmust och bara bippade till varran att nu jävlar skall vi mobba ut Jenny.

Jag blev arg o hämtade en film jag inte sett på länge. The golden compass! Då vill ju filmjäveln inte funka i DVDspelaren av någon anledning. Jag försöker och blåser och har mig men den är ju bränd så det går inte. Efter att nästan tårarna sprutar ur öronen på mig säger ju herr optimistjolle att vi filmen på riktig DVD. NÄ MEN TACK!

Väl i soffan med min smälta glass och avslagna julmust inser jag att denna dagen vart helt knäpp.
Klubborna jag köpte de käka mamma upp.
På vägen hem när jag kör bil ringer Daniel (en kompis) och snackar omsamanhängande smörja om hans kropp och om vi vill komma på julmys imon!

Ah ni fattar. Att jag inte skriver in mig på psyket asså.
Men nu skall jag äntligen få sova.

Blev långt men förhoppningsvis roligt för er att läsa!
Sov gott

Jenny

Julgran = kat(t)astrof??

Hej

Ja vad gör jag nu tror ni? Tittar på tv? Helt rätt. Men jag skall snart lägga mig, jag lovar ^^
Måste det dessutom, skall vara på MVC imon klockan 9 på morgonen *uscha*

Idag kom granen på plats. Skulle upp i skogen bakom mamma och hugga ner en. Åkte dit i full mundering. Iförd alla kläder jag hade typ, men då har mamma redan hämtat ner granen. Kändes bra skumt o ständigt svettas. Men det gillade lillan iaf.
Var i Landvetter tills jag visste att Andreas var hemma så han skulle kunna hjälpa mig med granen. Fick middag också - spaghetti - mumma
Väl hemma så var det bara att kolla alla lampor och trassla ur glitterfanskapet. Men det gick :D
Nu gäller det bara att se till att inte katterna äter upp den!

Nu är det som sagt dags att hoppa isäng och hoppas att han, snarkmonstret, inte snarkar så mycket inatt.
Sov gott!

Jenny

Underbar vinterdag!

Tjenna tjenna mittbena!
Nepp jag är inte trött alls. Är jättepigg och kan inte sluta tänka på att det är sista veckan innan jul. Skall bli så gott med mat och massa mat och underbart sällskap!

Vad som hände i fredags eller hur jag kände, det drar vi inte upp här. Den dagen kunde lika väl aldrig inträffat så vi låssas inte om den.

Igår hade vi massat planerat men fick tyvärr dra ner och flytta om en del saker.
Min bror Johan skulle flytta ihop med en kompis in i en 3:a så han behövde hjälp - MYCKET hjälp och detta drog ut på tiden. Rikspuckot som de skulle byta lägenhet med hade ju inte gjort iordning ett skit så medans man packade och flyttade Johans saker fick man packa ner och flytta "grannens" saker. Det sög rätt mycket, var arg som ett bi så till slut så var det sopsäckar och bara knö ner sakerna.

Efter vad som kändes som en evighet (7 timmar) fick man äntligen mat i sig och fick bege sig till Willys i Mölndal. Hade ju ingenting hemma. Så helt färdig och trött skall man in i en affär *suck* Men det gick rätt snabbt!
Något som var riktigt kul var att sedan när vi äntligen var hemma fick vi träffat Polly o Erica en snabbis. Ett par vänner som jag och Andreas inte sett på evigheter! Var riktigt kul!

Men nu till rubriken. Idag var en helt underbar dag. Fick sova ut, vilket var underbart. Sedan låg jag och Andreas i sängen i vad som kändes i timmar innan vi gjorde oss i ordning för att åka till Landvetter och utse en gran samt äta grymmemiddag!
Alla säger att deras föräldrar kan laga mat men ingen och jag menar INGEN kan laga mat som min pappa!
Jag vet dock inte var det var för Jenny specialle han körde idag men gott som attan var det!
Jag fick potatis med köttbullar, kassler, champinjoner, lax, torsk, ägg och räkor i vad som var en ända stor röra! Mumma!

Eftersom jag och Andreas hade bestämmt sedan länge att när det snöar eller finns snö så skall vi gå till Liseberg innan det stänger, kände vi att idag var en perfekt dag för det. Så efter mat som gjorde att man rullade ut till bilen, åkte vi till Liseberg.
Vi strosade omkring och tittade på allt fint, spelade lite och jag fick sockervadd :D
Var helt underbart mysigt.
Sedan för att avsluta allt fint åkte vi hem och såg på en romantisk film - Jurassic Park. Kunde inte blivit bättre!

Nu är det dags för en ny vecka och mera ös! Vi får hoppas på bara bra dagar och att alla får en underbar jul!
Sov gott med er!

Jenny

There and back again!

Hejsan

Japp idag var jag på Ullared, igen. Man kan ju tro att jag har sämpelkort eller bor där nere men så är inte fallet.
Jag ringde mamma efter jag vaknat o frågade vad hon gjorde idag - skulle till Ullared. Så jag hakade på eftersom det inte fanns någonting att göra idag. Nere vid tre springa runt lite och hemma igen vid 7. Ganska lagom.

Jag hittade lite till gravidlinnen som var supermysiga. Sedan en till julklapp till min mista lillebror Jesper, han får ju inte så mycket annars.
Annars köpte jag inget som kan nämnas här ^^

Sitter och tittar på tv nu men skall väl snart lägga mig. Hoppas jag sover bättre inatt.
Sov gott

Jenny

Dåliga nyheter

Idag var en pissdag. Ja inget annat.
Jag har inte gjort något eller mått bra på hela dagen.

Mamma o pappa tittade förbi oanmält, men det var kul faktiskt. Pappa åt väl upp alla kakorna men det var kul med ett surprise besök. När väl Andreas kom hem hade han med sig massa dåliga nyheter på posten.
Det ena brevet var från Trygg-Hansa och om min krock. Var inget jag direkt ville prata om eller skriva om idag.
Det andra brevet var från Kommunals Akassa. De sa att jag får yttligare 300dagar i arbetslöshets kassa men att den är nerdragen till 65%. Känns ju jävligt kul. Jag kommer få ut typ 4 tusen i månaden. Känns ju jävligt bra när man har barn påväg och att sedan när barnet är fött kommer exakt samma peng utbetalas fast av försäkringskassan.

Tror jag tar livet av mig snart, så känns det. Har ju fan inte råd med någonting och så första barnet som man vill kämma bort. Nej tyvärr det blir ingen jul iår! Den har Akassan slängt åt helvete, brunnit ner och stampat på.

Det ända positiva idag var att Palle (en kompis) hade ett litet slags kalas för att han fyllt år. Så det var kul o komma ut o träffa lite människor. Emma var där idag också så har fått träffa henne två dagar irad. Det kändes både kul och bra.

Sedan kom man hem o var tvungen att ta tag i verkligheten igen. Bara börja skiva papper som skulle in om bilen.
Satte mig o tittade på AVATAR efter det för att fly verkligheten lite. Den är så sjukt bra och jag har blueray vilket betyder 3st extended versions så jag måste se filmen 3ggr för att verkligen ha sett hela. Känns bra!
Men nu är klockan halv 3 på natten, kanske dags att sova. Känner mig dock inte trött, bara ledsen.

Något annat som var kul idag som jag måste berätta innan vi säger god natt var att bäbisen har rört på sig massor idag och sparkat. Klara tydliga rörelser. Emma fick känna några sparkar och det var verkligen rörande att någon annan också fick bevittna liv från min mage. Typ inget jag inbillar mig ^^

Men sov gott, vilket ni förmodligen gör nu, vid den här tiden

Jenny

Lucia men även 11-12-13

Idag har vart en knepig dag. Jag har känt mig rätt skumm med humöret. Typ deppig o ledsen, men jag vet inte riktigt varför!?

Jag och Andreas har idag haft Luciamys med några vänner. Innan de kom så städade jag rubbet. Disk och allt sådant. Sedan kom hem hem och jag ver fortfarande nere. Jag som alltid har julstämning nu för tiden men idag så bara blää. La ju som sagt upp ett evenemang på FB och trodde iaf folk skulle svara men en del missade det och en del struntade i att svara. Alltid synd när det blir så. Så vi blev inte så många.

Andreas hämtade upp Markus som stod på Allumtaket med sin bil och sedan Thompa. Nu låter det ju som om Markus bor där eller något men Andreas skulle ändå hämta upp Thompa så han plockade upp Markus eftersom han ändå inte visste vart vi bodde.
Emma kom också fast med buss. Det var roligt att träffa henne igen. Var alldeles för länge sedan sist.

Vi åt och drack, skrattade och hade det mysigt. Spelade även qube med väldigt många konstiga frågor. Men sedan kan det ju bero på hur vi läste upp frågorna också, Markus var mycket trött och såg väl inte alltid vad det stod ^^

Sedan vi halv 10 så åkte alla. Det var en jättelyckad dag så, men hur jag mår är detsamma. Klart jag hade kul o skrattade helhjärtat men när det blev några sec tystnad eller när alla gått så kände jag mig så ensam.
Har väl förmodligen något med gravideteten att göra men en känsla som denna brukar inte sitta i så länge. Men ändå, här är den.

Nu skall jag iaf försöka lägga mig. Känner mig väldigt trött så vi får väl se.
Hoppas ni alla hade en bra Lucia och tänk, nu är det inte långt kvar till jul!

Jenny

Full rulle

Idag tror jag att jag enbart suttit ner när jag ätit annars har jag vart uppe på benen hela tiden.
Det har vart massa att göra idag och nästan inget av det var beräknat.

Jag och Thompa bestämde igår att vi skulle åka ut till Backaplan - Kapten krok och hämta hem ett spel till hans Wii som han hade beställt. Jag som hade sovit så gott vaknade ju självklart inte försen halv 1 så vi kom iväg lite sent.
Men tur var väl det förresten. Andreas smsa o sa att han inte mådde något vidare och ville bli hämtad utanför sitt jobb halv 3 så det blev alldeles lagom att först hämta upp Thompa sedan Andreas.

Vi åkte till Kapten krok där Thompa fick sitt spel av mig ^^ Han blev så glad så. Va något slåss o pang pang spel som ni karlar brukar gilla :)
Sedan över till "Backa 2" som det så fint heter för en mysig fika. Jag har tjötat om att jag vill ha hyacinter i lägenheten jättelänge nu för att de luktar jul, så när vi traskade förbi den stora Coop som ligger i samma byggnad sparng jag in där och köpte 3st. *lycka*
Thompa kom på att han också skulle ha lite grejjer så han smurfade så glatt med mig in.

Efter detta var det bara raka vägen hem till herr Klasson för lite pyssel och stoj som han behövde hjälp med.
Sedan hade jag bestämt att vi skulle hem o baka för imon är det Lucia! Jag gjorde iordning ett evenemang på FB för lite Luciamys hemma hos oss på kvällen. Skall bli kul att mysa med folk och äta gott!

Jag och Andreas har precis slutat baka och allt står i kylen och bara väntar tills imon då det får ätas!!!!
Själv nu så är jag ganska trött efter allt hopp och stoj så jag hade faktiskt tänk ta o lägga mig.
Att klockan inte ens är 11 skrämmer mig lite men jag kommer säkert inte kunna somna ändå när jag lägger mig!

Ni får sova så gott iaf och hoppas ni får en jättebra Lucia dag imon!
Kram

Jenny

3:e Advent

Yes, igår var det advent. Det går riktigt fort baa man försöker! SNart så är det julmat!!! Jag tror det är det jag saknar mest, maten!

Andreas gick upp vid halv 10 den galenpannan medans jag sov en stund till. Sedan gjorde vi inte så mycket mera än att plocka städa och titta lite på tv. Vi gick och väntade på att klockan skulle bli 4 så vi kunde åka och hämta upp Thompa och åka till Landvtter för att äta middag hos min päron!

Snacka om att det alltid bli god mat när pappa lagar maten. Man vet inte riktigt alltid vad det är man får, men roliga namn har alltid maträtten iaf och gott är det! Så jag åt som en häst och massa efterrätt!!!
Sedan spelade min lillebror Joakim det nya Zelda till wii och då var jag bara fast. ANdreas tyckte väl inte det var så roligt så han åkte till en kompis istället. Stackars Thompa fick sitta där nere med mig och lyssna på massa konstiga ljud istället och få alla scener ur spelet upmålade av mig. Gick väl sådär.

Sedan vid halv 11 tror jag fick vi alla nog och ville åka hem o sova. Droppade av Thompa och sedan hem till tvätten :( Hade ju självklart lämnat den på innan vi åkte så det var ju bara att stå och vika tvätt mitt i natten. Andreas gick o la sig med en gång, stackarn var trött. Jag skulle titta på miss. Marple som gick på 7:an. Älskar den serien även om det just nu är fel tant, tycker jag. Det skall vara en liten söt gumma men hon som är nu har alldeles för stort huvud :)

När jag väl skulle lägga mig hade Andreas inte alls somnat så det var jättemysigt att ha någon och burra ner sig bredvid när man själv skulle sova. Dock fick stackarn inte somnat för än jättesent, hans kropp ville bara inte helt enkelt. Jag somna som en stock!! ^^

Jenny

Ett klipp

Goooood evening!
Idag har vart en rolig dag, fyld med skratt och glädje.
Jag och Andreas vaknade inte försen 12 och det var riktigt härligt att vakna så sent, speciellt att inte vakna upp själv var underbart.

Idag hade vi bestämt oss för att åka in till stan för att klippa oss fina till julen samt köpa en till julklapp ^^.
SJälvklart skulle bara Thompa med för att ja han får aldrig en lugn stund när jag är på bra humör :D
Vi plockade upp honom och drog in till stan, stälde oss i 5:an husets parkering och förberedde oss på folk.
Åååå folk var det. Jösses man fick gå med armbågarna först, inte ens Thompas pinne (blindkäpp men han tror det är ett lasersvärd) kunde vifta bort folk. Men vi lyckades på något sätt ta oss fram dit Andreas skulle klippa sig.
Tyvärr klipper de tydligen inte tjejer där för han som klippte oss har slutat?!

Sedan var det bara runt hörnet för att hitta mitt ställe. Vi båda klippte bara topparna. Jag vill att mitt hår växer ut igen och Andreas vill bara hålla sitt i shack. När vi sedan skulle bege oss tillbaka till 5:an bestämde vi oss för att springa in o säga HEJ till en go öh vän som är expidit inne på Stayhard.

Säga hej, jo tjenna. Blev att Thompa kom ut med kläder ja för lätt mer än han ville erkänna. Men snyggt som fan var det! Var där inne ett bra tag också. Men sedan kom vi ut och påväg till Nordstan för julklappar. Thompa köpte sin enda julklapp han skulle ha med sig och jag fick köpt en till, till en familjemedlem. Inga namn nämnda! ^^

Efter detta glada upptåg ville Thompa bjuda mig och Andreas på middag för allt som vart jobbigt och allt som löst sig fint i våra liv. Jag krocka men överlevde, Thompa fick ingen praktik sedan vips så fick han en, vi fick sålt bilen osv. Det kändes riktigt kul och behövligt att sitta vid maten sedan och bara prata skoj om massa positivt.
Vi gick till den Gregiska Tavernan som ligger runt hörnet vid SF-bokhandeln. Kan ju säga att jag INTE är någon direkt fan av grekisk mat, men det var okej. Lite konstig servitris och lite konstiga betalningssätt men det gick vägen. Stötte även på en shemale, det var asfräckt!

Men efter maten, runt 7 på kvällen, var vi alla rätt trötta efter allt springande och skrattande för den delen så vi körde hem Thompa och oss själva. Här hemma såg vi på "Dumma mig" och "Megamind". Helt okej filmer. Är ju tecknat så det går alltid hem. Men nu är det jättenani dags. Imorgon skall det firas 3:e advent ock då skall lusebullar, glögg och sådant fram. Snart är det ju lucia också!

Sov gott alla smygfisar där ute!

Jenny

Från botten till toppen

Hejsan

Idag har vart en väldigt bra dag av många anledningar. Av någon konstig anledning började de inte borra försen halv 12 idag. Det var även då jag vaknade :) Jag fick alltså sova (utan kissepause) från kl 6 till halv 12. Helt underbart.
Sedan skulle det komma en tjej som hetter Lotta och kolla på våran Audi A2, så allt kändes nervöst o spännande.
Vid 2 tiden var jag i landvetter och körde runt för att se så bilen var fin och bra. Satt hemma hos mamma en stund också för att visa att allt var bra med mig från igår.

Måste dock medge att sätta sig i en bil idag var inte roligt. Benen kändes som gele och man krampade lite lätt om ratten. Men som de säger: Man måste upp i sadeln igen!
När klockan väl blev halv 4-isch anlände då denna kvinnan Lotta.
Hon fick köra hem till Andreas föräldrar ifrån busshållplatsen där jag hämtat upp henne i stormen och sedan började allt klämmande o tittande.
Efter mycket om och men ville hon köpa bilen :) LYCKA!

Vi gick upp o skrev papper och allt sådant över en kopp té.
Vid 5 körde den nya ägarn glatt iväg med våran lilla Alice (bilen).
Det kändes riktigt skönt att bli av med den även om det var min lilla älskling. Men helt onödigt att ha 2 bilar och den ena bara står där.
Efter denna lycka var det bara att åka hem o fira framför TV med täcke och massa mys.
Vi tittade på "Cars 2" och sedan sappade mellan TV kanalerna.

Nu är det total nanedags för trött är jag! Imon skall det klippa sig, men bara topparna.
Sov gott

Jenny

En mindre rolig dag

Hejsan

Ja som rubriken säger så hade jag väl inte den bästa av dagar idag.
Jag sov inte bra, var vaken mellan 5 till halv 8 och sedan satte ju självklart borrningen igång.
Sedan skulle jag åka och hämta Thompa för att köra honom till klippningen, då händer det otänkbara. Jag blir påkörd.

Jag blev påkörd vid början av röde orm (nya stora röda bron som skall avlasta tingsstadstunneln) runt kvart över 2 på eftermiddagen. Det var av den största sortens lastbil. Jag ligger i mitt körfält och håller hastigheten då jag vet att folk har problem med väganvisningarna nu, just där. Jag ser att en lastbil ligger fel och skall över i mitt körfält så jag gasar på lite för att han skulle komma in bakom mig. Jag låg redan långt fram men kände att han behövde platsen.

Då skall den jäveln in på milimetern bakom mig, vilket blir att han ser inte mig. Jag hamnar alltså längst fram till höger om hans bil. Han sa att jag hamnade i hans döda vinkel. Men man tycker ju att har man vett så länmnar man lite avstånd när det gäller all körning i trafiken.
Min bil är ju ingenting mot hans, så jag lyfts upp och kastas iväg som en vante över till körfältet brevid mitt till vänster. När väl däcken har grepp med marken igen kör jag in till väggrenen och stannar. Jag är fult panikslagen, gråter och darrar. Det var det värsta jag vart med om i hela mitt liv. Jag sitter där o bara skakar och inser ju sedan att jag får gå ut o kolla skadorna på bilen. Han kommer ut o kollar skadorna på mig.

Jag bara gråter och allt jag kan tänka på egentligen är lillan. Har det hänt henne något eller blev hon lika chockad som jag!? Han kramar om mig och försöker att lugna ner mig. Jag följer sedan med han upp i hans 12 meter höga lastbil för att byta uppgifter. Han tar på sig hela skulden och säger då enkelt att han bara inte såg mig.
Skadorna på hans lastbil ser ut som lite klösmärken, lite färg som saknas, medans min har bucklor, ingen färg och baksensorer är åt helvete.
Efter allt åker jag och hämtar upp Thompa för han skall ju klippa sig. Efter detta blev lixom dagen aldrig bra. Han klippte sig, vi åkte till landvetter för att fixa lite med däcken på Audin, åkte o handlade o sedan hem för att baka lussebullar. Men jag kände aldrig riktigt att jag landat, att allt var lugnt.

Det känns som om allt kommer att hända igen imon och att det är mitt fel?! Att jag har haft sönder något och folk är arga på mig. Antar bara att den psykiska chocken inte lägt sig än. Något jag blev lite ledsen för är att ingen ringde mig. Mama fick veta det och folk på FB men ingen ringde o fråga hur det faktiskt var med mig. Jag menar pappa ringer alltid om det handlar om bilar men inte ett ljud.
Men jag vet inte folk gör som dom vill, men hade jag fått reda på att något sådant hänt min vänner/familj hade jag ringt och kollat att allt var bra även om man skriver att det är bra.

Men nu är jag helt färdig efter detta, lussebullarna blev bra iaf.
Sov gott och kör försiktigt imon. Riktig storm ute.

Jenny

Bäbisdag

God kväll

Idag har vart en rolig och bäbis fylld dag.
Eftersom de har börjat borra här utav bara helvete så har jag köpt och andvänt öronproppar. Detta betyder att Jenny sov jättegott inatt ^^

Jag vaknade av att Thompa ringde vid 2 tiden, sedan var dagen i full rulle. Jag sökte lite jobb och duschade innan jag skulle hämta upp Andreas från jobbet. Vi skulle nämnligen och titta på barnvagn idag på ett ställe som heter Jollyroom.
Det ligger i Mölndal ungefär vid Mechanum.
De hade ett erbjudande, att om man köper en barnvagn med en hårdlift (saken barnet ligger i innan de kan sitta själva) så får man med en bilbarnstol gratis. Detta var ju guld värt plus att tanten i kassan var helt underbar o sa att det fanns en julrabbatkod man kunde skriva in och vips så hamnade hela slutsumman på 4600kr.

Jag kan säga det att det finns inget billigare någon annanstans om man nu vill köpa sakerna helt nya. Jag blev jätteglad verkligen. Alla saker är ordentliga och rejäla. Britax är ett väldigt bra märke sägs det.
Sedan måste jag ju bara nämna att vi betalade typ bara 1500kr själva, resten stod andreas och mina föräldrar för som julklapp! Vi tackar er sååååå mycket :)

Efter detta posistiva inköp var det bara att plocka upp Thompa hemma från sig och åka o äta. Vi var alla hungriga o jag var glad så vi skulle äta ute hade jag bestämt ^^
Vi hamnade i Allum på deras restaurang. Jag åt bakad potatis med skagenröra = MUMMA!
När väl maten var uppäten och vi skrattat ett tag åt alla möjliga skämt och saker vi kommit på var det dags för lite mera shopping.
Jag köpte en ûbersöt sparkdräckt till bäbisen. Den kommer se ut som en nallebjörn. Det var i det mjukaste materialet och hade öron med svans och tassar ^^ SÖÖÖT!

Till mig själv köpte jag bara ett par leggins som jag skall ha på jul. De var röda ^^
När shoppingen var klar så var det bara att köra hem thompa igen. Ni kanske tycker det är mycket körande fram och tillbaka men Thompa bor i Lunden och det är inte alls så långt borta från partille. Sådetså :D

Hemma sedan så tog jag och Andreas en TVfri kväll. Det var jättemysig. Vi hade te och massa pepparkakor, satt o bara pratade om hur allt kommer ändras sedan med ett litet jollrande liv i lägenheten. Kommer bli så spännande, men längtar ju ihjäl sig o så skall det ta en sådan tid.... jaja
Nu sitter jag här i sängen igen och vet inte riktigt vad jag skall göra. Min gris till karl ligger och snarkar här brevid mig ^^ Bättre det än att han sjunger för det gjorde han i sömnen i går natt *tihi*

Ni får sova så gott, kanske jag också gör om en stund. Vem vet.
Imon skall det bli lussebak ^^

Jenny

Ett hopp

Hej igen
Inser nu att det var ett tag sedan jag var här. Jag är verkligen inge bra på att skriva och just de senaste dagarna har jag haft att göra så det har blivit att jag inte orkar. Man är så trött när slutet av dagen närmar sig så att sitta framför en dator är det sista man vill.

NU är jag dock lite piggare och kände för att skriva. Egentligen borde jag ha däckat för längesedan. Har vart vaken sedan 8 imorse (tisdag) och som sagt, inte lagt mig än.

Så, vad har jag pysslat med de senaste dagarna?
Ja igår (måndag) kändes det som om jag åkte världen runt med mamma. Vi skulle först till S.O.P, ett ställe som tar emot grejer från lite olika ställen och sedan säljer det jättebilligt. Vi var ute efter en bilbarnstol. Förutom den så är det bara en barnvagn vi har kvar att köpa sedan är vi färdiga med allt till babyn.

Vet att en del tycker det är tidigt men vill jag handla så gör jag det! Helt enkelt!
Efter detta åkte vi till klädkällaren för att titta runt på lite gardiner och barnkläder till min lillebror.
Hittade inget speciellt så vi stack över till backaplan (snacka om att sick sacka). Där gick vi in i massa barnaffärer för att se vad de erbjöd för barnvagnar.
Det slutade med att vi hittade en jättebra deal, en barnvagn + hårdlift = gratis bilbarnstol. Jag ville ju självklart åka hem och prata med min prins om det hela men det verkade vara en rätt sjysst deal.

Efter detta så åkte jag hem till päronen där jag hade ställt bilen. Sedan var det bara raka vägen hem för att snacka allvar med gubben min :)

Idag som sagt har jag vart iväg med mamma i Ullared. Jag vaknade kl 8 av det punktiliga kisseriet men sedan satte grannarna igång och borra utav bara helvete. Jag blev helt galen, fick inte sova. Vid 9 var det dags för toa igen och en kvart senare smsa mamma o fråga om jag var vaken. Uhm JA!

Efter mycket om och men, frukost o dusch så var vi äntligen påväg till Ullared, men när jag gick ut från min lägenhet och sedan ner i trapphuset insåg jag att det inte var grannar som skulle riva kåken utan partillebos byggnissar.
Jag frågade vad som stod på o de berättade att de skall in någon ny värme någonstans och att ljuset i trapphuset skall bytas ut. Jaha och hur länge håller ni på med detta borrandet?
- Hela veckan!!!???

Kan ju gissa om jag ringe Partillebo sedan när jag satt i bilen. Var inte nådig. Sa att jag jobbade natt (vilket jag kunde ha gjort) och att det inte var kul o komma hem o lägga sig för att sedan vakna av att man tror att det är världens undergång. Sa massa andra saker också men det behöver vi inte nämna här :)
Vi var framme i Ullared runt 12 o inne i affären halv 1. Sedan strosade vi omkring därinne o handlade de sista julklapparna, isch.

Men vem träffar vi inte på av alla ställen som Ullared? Jo Jocke, sångaren i Hardcore Superstar. Jävligt kul faktiskt ;) Snygg är han ju också!
När klockan väl var halv 7 insåg vi att det inte fanns så mycket mera att köpa så vi åkte hem.

Nu efter att ha sett House på 4an och skrivit till er inser jag att det är dags för sängen och john blund.
Sov gott alla

Jenny

Skitdag.

Ja precis
Idag var ingen rolig dag alls.
Jag trodde jag åka till ställen eller iaf göra något men nepp bara trök.
Jag vaknade av att Thompa ringer o väcker mig. Var bra så sett med tanke på att klockan kvar halv 1.
Men sedan var jag bara nere. Årkade inte göra något.

Jag behövde både hämta ut saker på posten och städa. Blev inget. Sedan skulle jag åkt till Ullared imon men nä självklart inte. Fick inte jobb jag sökte o ja en jävla skit dag blev det.
Det ända jag lyckats med idag är att duscha, jippi. Hatar dagar som denna när man är gravid. De kan bara komma sådana svackor som man tror att man aldrig kommer ur.

Känns som om jag är den ändå med julkänsla också. Jag längtar så efter julmaten och alla klappar man får dela ut. Träffa folk o tjöta. Men ingen annan verkar känna som mig, alla bara klagar och stressar.
Usch, detta inlägg blev min klagomur, inte meningen, säkert inte roligt för er att läsa heller.

Men nu är House färdigt på TV så nu skall jag äntligen lägga mig. Klockan är snart 12, får väl se när jag somnar inatt.
Hoppas ni ala har det bättre. Mycket julmust och pepparkakor till er!

Jenny










Inkasso

Hejsan
Ja nu undrar ni säkert vad jag menar med denna rubriken. För det första skall ni veta att det är jä*ligt svårt att hitta på nya rubriker för varje inlägg. Ibland har det bara inte hänt något och alla rubriker kan ju inte hete "tråkdag".

Men iaf, idag är det onsdag och idag lekte jag och Andreas inkasso ^^
När andreas kom hem från jobbet åkte vi förbi Thompa för att leka lite med hans nya prylar och äta pyttipanna med ägg.
Sedan var det dags att åka till Landvetter för att inkassera pengar från Ullaredsresan. Andreas mormor var skyldig oss 60kr för bilshampoo och hans föräldrar var skyldiga oss hela 80kr ^^ för nötter och batterier.

Sedan åkte vi till mina päron för att låna en vovve så vi kunde ut o gå en stund. Var riktigt mysigt att vara ute o gå så sent.
Efter promenaden åkte vi till min bror Johan för att hämta julklappspengar som skall gå till min syster och hennes mans julklapp.
Jag fick tom en klubba på köpet ^^ Min favorit också - djungelvrål.

När allt var klart var det bara att åka hem och krypa ner till kojs.
God natt

Jenny

RSS 2.0