Förkylning på hög nivå!

Host och slem på er!

Ja det är ungefär så min tillvaro är nu. I 9 månader har jag vart frisk som en nötkärna, inte ens en nys, men så åker man på spa och kommer hem döende. Jag vet att killar brukar vara helt döda när de är förkylda men detta jag fått är av det värsta slag (känns det som iaf).

Jag snorar och hostar, öronen tjuter och halsen känns som ett kattklöspelare - helt sönder riven. Den är inte tjock och slemmig utan har bara så ont i den, kan knappt prata.
Vi skulle åkt till mina päron idag för att fira lite påsk och äta middag men det blir sängen hela dagen för mig som gäller. INTE roligt alls!



Man blir ju lite nojjig också att bäbisen skall få någon bakterie och att förlossningen blir jobbig eller att jag inte kommer orka att föda för jag inte sovit på några nätter och är dålig.
Men nu idag och resten av veckan finns det inget jag skall göra. Inget planerat iaf, mer än BM på torsdag.

Om någon vill leka (om de vågar) så finns jag här hemma och de är hit de får komma. Är dock idag bara 4 dagar kvar ^^
Kan dock informera att jag inte känner ett skit ^^
Känns inte direkt som att det är så snart. Ingen propp eller vatten som gått inget direkt extra från vår Alien heller om det nu känns där!?

Men förr eller senare kommer du nog ut. Jag hoppas bara att jag hinner bli frisk innan dess. Vill ju inte vara helt nerknarkad när det är dags för då är jag rädd att jag inte orkar.

Nu vill jag ha något och dricka samt att det är dags att slänga alla näsdukar jag ligger och badar i.
Hoppas ni har det bättre där uti världen ^^

Jenny

Spahelg äntligen!

Wiiiie!

Äntligen är jag påväg till spa!
Det är lördag och allt är färdig packat. Vi får rummet först vid 2 så vi har haft lite sovmorgon. Vi åkte mot varberg lite efter 1, blev lite föseningar när man skulle ringa de flesta och önska glad påsk. Sedan bar det av iaf.

Väl framme är det världens kö för att checka in (självklart) och jag kände mig lite stressad för jag hade en ansiktsmassage klockan 3. Men till slut fick vi iordning på allt och betalt för behandlingarna.
Jag gillade inte vart vi sov kan jag säga. Alla hus satt ihop med varandra förutom det vi skulle bo i. Man var tvungen att gå en halv minut på utsidan i kyla och blåst för att komma dit. Inte så kul när man MÅSTE ha badrock och tofflor på sig till varje behandling och efter man badat i bubbel så skall man gå helt dyblöt ut dit igen för att komma in på sitt rum :(

Men iaf. Jag skulle ha min 65min massage klockan 3 och det såg jag fram emot ^^



Man fick lägga sig på en uppvärmd brits med täcke på sig och det var väldigt gott. Även om jag är varm hela tiden nu under graviditeten så var det jättegott. Sedan börjades det masseras och penslas på både det ena och det andra i ansiktet. Kan ju säga att när det väl var färdig ville jag inte gå upp och hela mitt ansikte var som gele. Men fy fan va skönt det var.

Fick lite tips på produkter jag skulle andvända men ni kan ju gissa vad de kostade :P

Efter detta gottiga mötte jag upp Andreas vid saltvattens poolen. Vi plaskade runt lite där innan det var hans tur för behandlning. Han skulle få fotvård av fiskar ^^
Detta skulle bli sjukt intressant med tanke på hur kittlig han är. Men det gick tydligen fantastiskt bra. Han sa att det kändes som att "bara köra ut fötterna i ösregn." Jag skall göra detsamma men inte försen imorgon.

Vid 18.30 hade vi bordsplacering i matsalen för påskbuffe och vilken mat sedan! Det fanns fan allt. Jag ville aldrig lämna stället. Stackars Andreas satt där med mig tror jag i 2 timmar för jag ville inte sluta äta :D
Kött, lamm, fisk, potatis, sallad, soppor, efterrätter ja allt! Och du fick ta hur mycket du ville!!!! MUMMA! Säger jag bara!

Dock med det goda kommer det onda och jag fick sådan paltkoma så det var inte klokt. Vi gick upp på rummet och tittade på TV resten av kvällen för att sedan somna.
Men redan här dock kände jag att någonting var fel, eller redan vid middagen. Jag kände mig tröttare än vanligt och näsan hade börjat rinna.

Mycket riktigt, sedan när vi skulle sova så hade en fullfjädrad förkyldning slagit ut och jag fick sovit 2½ timma. Jippi.
Nästa dag var vi tvugna att gå upp halv 9 för att inte missa frukosten och utcheckningen sker redan vid 11. Kan ju säga att jag inte alls var så pigg på att gå upp då.
Men jag mådde bättre när jag fick se frukost buffen ^^ Haha jag och mat asså.

Det fanns allt där med, men denna gången kunde jag inte känna någon lukt och knappt någon smak så det var inte lika givande denna gången.
Kvart i 11 var det min tur för fisk. Andreas checkade ut oss och jag sprang på behandling.



Det kittlades rätt gött i början men efter ett tag så vande man sig och det blev riktigt mysigt!
De höll på att äta på min i en halvtimma innan det var dags för att klä på sig igen och åka hem.
Kände mig inte alls pigg, men att sova i bilen har aldrig vart min grej. När vi väl kom hem var det bara till att städa för vi skulle ha fin främmat från uppåt i landet.

En gammal jobbarkompis och vän till Andreas som heter Terre skulle komma förbi med man och bäbis ^^
De kom runt 2 och det blev bulle med saft. Alfons som pojken heter var ett sådant charmtroll. Han prata, skratta och hade saker för sig. Man kunde ju inte sluta stirra :D

Vid halv 4 skulle de vidare och jag rätt ner i soffan för att äntligen slappna av. Nu är det inget mera försen våran Alien kommer och det känns väldigt skönt.

Jenny


3x3 Fredag

Hejsan

Nu har äntligen saker lugnat ner sig så jag kan skriva ett par rader till er ^^

I fredags var det som sagt full rulle. Uppe med tuppen (kändes det som) för att göra sig fin och redo att åka till Mölnlycke för att träffa min underbara barndomsvän Johanna. Vi har inte setts på 9 - 10år. Helt sjukt. Nu har hon kille och bäbis som man självklart måste klämma lite på ^^

Vi åkte till min bror i säteriet och hälsade på dem alla och åt smörgåstårta. Nomom till frukost ^^
Alicia (barnet) var hur underbart söt som helst och jag har nog aldrig sett någon gäspa med hela kroppen så som hon gjorde, underbart sött att se :D Såg nästan ut som ett litet epilepsi anfall ^^

Vid 3 var det dags att åka till Andreas föräldrar där det vankades middag. Massa rotfrukter som stått i ugn och lammstek, till efterrätt var det creme brulee med jordgubbar på och det var fan inte dåligt vad allt detta var gott!
Där satt vi och tjötade, fikade och åt lite till fram tills klockan var runt 8, halv 9. Då var det dags att dra på "kalas".



Hos Emma i Rävlanda hade de innan haft tjejmiddag så vi var väl de första att anlämnda direkt efter den. Det var massa nya och gamla ansikten men kul som attan hade vi. Vi tjötade om allt möjligt och spelade spel. Jag satt med min vän Tina och tjötade mycket bäbis snack för jag hade lite frågor och hon har ju redan gått igenom en förlossning ^^

När klockan började närma sig 12 halv 1 var det dags att dra för imon skulle vi ju upp och på nya äventyr i Varberg :D
Som jag har längtat!

Jenny

V 39

Kroppen:

Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet:

Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Bakdag!

Hejsan
Idag är det Tisdag den 3:e, vilket innebär för min önskan att det bara är 10 dagar kvar tills Aliens ankomst :D
Jag tror iof inte att den kommer då, men man kan ju alltid önska.
De säger det att förstföderskor nästan alltid går över tiden och att det behövs något mer stressfullt eller "allvarlig" situation för att den skall komma tidigare. Nu är vi ju alla olika så det beror ju helt på, men jag skulle bli väldigt glad om den kom den 13 April.
Men våran lille Alien kommer när den själv vill komma. Har den något utav mammas gener (dvs mig) så är den redan envis och vill inte komma försen den VILL komma! ^^
Idag hade jag tänkt att det skulle bli lugna gatan här hemma. Har vart så mycket stress och springande nu i helgen så jag behöver en dag att ta det lugnt på. Så idag står städning, muffinsbak och tvätt på listan. Kanske i yttersta fall åker vi iväg någonstans eller tar en promenad men just nu känns det väldigt långt bort :)
Jag hade som sagt tänkt att baka muffins och har hittat ett sådant götterecept på hallonmuffins så jag tror det får bli det. Känns skönt att ha något hemma plus att det är påsk snart och Andreas jobbar bara 4 dagar denna veckan. Han kanske vill ha med sig något till jobbet att bjuda på eller smaska på själv ^^
I veckan som kommer, kommer det vara fullt upp. Imon skall jag med min lilla ängel Thompa till läkaren och sedan leka med honom resten av dagen. På torsdag är det åter till MVC för rutinkoll och på fredag är det påskmiddag samt fest på kvällen för en tjejkompis Emma fyller år.
I helgen är det äntligen dags för mitt spa besök nere i Varberg - som jag har väntat på detta! Jag hoppas verkligen våran lilla Alien håller sig inne tills efter helgen, annars tar jag banne mig och föder samtidigt som jag är på spa ^^
De tjötas ju så mycket om att Varbergs sjukhus eller lasarett skall vara så himla bra, så vi får väl ta med oss den förberedda väskan utifall att h*n vill titta ut!
Nu skall jag ut o sätta mig på balkongen med en stor kopp té och bara njuta. Ha det super bäst!
Jenny

Ullared - Gekås 1,2 och 3

Tja!
Jadu, jag vet inte ens vart jag skall börja.
Vi (jag, Andreas, Thompa och Veronica) hade planerat att åka ner till Ullared för att shoppa loss det sista inför Aliens ankomst och de andra skulle bara shoppa lite. Så vi åkte ner på lördagen som planerat. Vi var där nere runt 1 tror jag och de stängde 5 så det kändes lagom.
Vi sprang runt i lite andra affärer först som de har på utsidan innan vi gick in i det stora varuhuset. Som alltid har jag en förkärlek till att välja dagar då det är som mest folk. Vi åkte en lördag, första helgen efter löning. Ni kan ju gissa själva om det var folk där eller inte :D
Men jag var lycklig ändå och sprang omkring där med stackars Andreas släpandes efter vagnen. Jag hade ju med mig en hel shoppinglista om vad vi skulle ha. Stor och gravid bland massa människor som tydligen älskar att köra på ens hälsenor - att jag inte uppfann en tuta på min vagn är ett mirakel.
Men vi lyckades hitta allt iaf, blev lite stressat mot slutet när de gapade ut i högtalarna att det bara var en kvart kvar,  alla fick ju för sig att stressköpa det sista så det blev lite stress och press, men det är inget Jennys armbågar inte klarade av :D
Sedan åkte vi hem, nöjda och belåtna med våra inköp. Var ju helt slut och kan ju säga att jag och Andreas slocknade som ett par ljus sedan när vi väl fick gå o lägga oss.

Sedan kom SÖNDAGEN! ^^
Yes, jag och Andreas vaknar och inser att vi har inget att göra. Så vi skojringer mamma som vi vet har jobbat natten och frågar om hon skall med till Ullared (var ju trots allt den 1 April).
Det slutar ju självklart med att vi åker ner till Ullared för det var längesedan mamma var där och det är ju alltid kul att göra något när man har tråkigt.
Vi var väl där runt 2 och likså idag stängde de vid 5 så det blev en jävla snabbrunda. Vi lämnade tillbaka lite saker från gårdagen som inte passat osv så det var ändå en bra resa. Sedan hem och lämna av lite saker vi köpt för Thompas räkning och Andreas föräldrasräkning.
Då visar det sig att de kläder mamma köpt hem till pappa inte passar alls. Han har blivit för tjock för alla jeansen hon köpt. Så mamma ringer mig sent på kvällen och frågar om jag skall med till Ullared imon IGEN!
Javisst säger jag för jag har ändå inget att göra ^^

Ajjemen - Måndagen!
Vi är i Ullared igen. Lämnar tillbaka saker som inte passat från gårdagen igen och springer runt o tittar igen. Denna gången är vi där nere i tid och de stänger inte försen vid 8 på kvällen så denna gången får vi äntligen gå igenom allt i lugn och ro. Snacka om att det inte var en ända människa där nere. Var väldigt lite på söndagen också så i framtiden så är det måndagar eller iaf söndagar man skall åka ner på.
Men vi lullade omkring där nere och hittade yttligare lite skit till samlingen :D
Sedan var det hem och nu tror jag inte det blir något mera Ullared på minst en.... vecka :D Haha nä man man får väl ta en tur dit ner sedan igen när våran lilla Alien kommit ut så man vet könet och köpa lite mera kläder till h*n!
Jenny

MVC

Hejsan
Ja nu har det vart fullt upp igen så man inte hunnit med att skriva en rad ens en gång här.
Men i fredags var jag som sagt hos BM och skulle göra en rutinkoll så som man gör nu när man är in i det sista.
Jag hade tid klockan halv 3 och var alldeles i tid för en gångs skull. ^^
Hon mätte min mage och jag hade gått upp en halv cm till :D
Alla prover (stick i fingret, kissa och blodtryck) var bra så jag var nöjd.
Sedan skulle jag hoppa upp på den dära britsen och Anna skulle känna på min mage. Jag sa till henne då att de två senaste dagarna har det vart fullt tryck neråt så jag nästan trodde att h*n var påväg ut.
Hon sa det att man kunde se på mig att bäbisen sjunkit ner och att hon nu inte kunde känna vart mitt blygdben sluta och bäbisens huvud började.
Vi lyssnade på hjärtljuden och det spelar verkligen ingen roll hur mycket man har lyssnat på det innan det är alltid underbart skönt och rogivande att lyssna på dem igen. Speciellt nu när jag nästan trodde något hade vart fel med allt tryck. Men allt var så fint med våran lilla Alien.
Jag skall tillbaka till BM nu på tordags, precis innan påsk och då är det mindre än 10 dagar kvar *panik* ^^
Jenny

RSS 2.0