Grillpremiär!

Tjenna, tjenna, mitt benna! (snyggt stavat va) ^^

Idag är det Torsdag och jag har gått in i en ny vecka. Bara två veckor kvar nu sedan är det bäbisdags. Shit asså. Vad hände? Jag har ju vart gravid i en evighet nu och så bara plötsligt kan man räkna dagarna på fingrar + tår :D

Ja jag vill inte veta hur det känns när det bara är fingrarna kvar, asså 10dar. Men dit kommer jag så småning om :D

Igår var en bra underlig dag måste jag få säga. Vi åkte till Landvetter för att tvätta bilen uppe på Ramberget. Jag rörde väl mig inte mer än vanligt tyckte jag, men sedan när jag väl satt mig ner och skulle äta våfflor (igen I know) så var det ett jädra tryck neråt mot bäckenet. Det gjorde inte ont eller något, men jag blev lite rädd.

Det var ett tryckande och massa rörelser så jag fick ju för mig att h*n försökte säga mig något som om att h*n satt fast. Men mamma sa att det är ju naturligt nu när man är i vecka 38, att bäbisen skall sjunka ner såpass så att man känner rörelserna o tryck. Idag har jag också kännt av massa rörelser men nu är det överallt tycker jag :)

Sov lite konstigt i natt med men nu känns allt som vanligt igen iallafall.
Idag har jag tvättat färdigt alla babykläderna och senare när Andreas kommer hem skall vi bädda sängen :D
Allt känns så nytt och fräckt på någotvis. Vi har inte ens våran Alien här men ändå är allt supermysigt!
Vi packade tom väskan igår som man skall ha med sig till BB. Blev som sagt var lite rädd när allt tryckande höll på igår så var nog lika bra att packa den där väskan ^^




Idag skall vi också till en killkompis och grilla. Skall bli riktigt gott och mysigt (han har massa kattungar hemma hos sig). Vädret verkar ju hålla i sig så det kommer bli alldeles kanoners!
Imorgon skall min lille prins ut med jobbet och jag skall kanske leka med Tina och Nicole (hennes bäbis om ni missat det ^^ ) Vi får se hur mycket lilltösen orkar bara.
Åh innan det skall jag ju till BM för rutinbesök.

Sedan i helgen är det Ullared som gäller. Tycker det skall bli så skoj verkligen. Titta på mer barngrejjer och köpa in det sista som behövs. Vi skall ju även ha med oss Thompa och Veronica dit ner så det kommer bli super kul.
Får väl dock klä Thompa i rustning och lägga honom i en vagn så att han överlever denna färden :D
Söndag tar vi det nog bara lugnt på, om inget annat dyker upp ^^

Jenny

V 38 OMG bara 2 veckor kvar ^^

Kroppen:

Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet:

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.




Varmt, varmare, varmast

Hejsan

Lite tankar och funderingar runt allt detta med att vara gravid och våran Alien.

Måste bara först hedra de tjejer som är gravida under sommaren. Jag skall ju snart ha så det är ju lugnt för min del men de som går med stor mage hela sommaren, fy tusan säger jag bara. Hur klarar ni av det? Jag känner mig redan nu stor, klumpig och genomsvett och sommaren har som sagt var inte ens börjat.

Jag är kokhet dygnet runt och svettas ständigt känns det som. Så ni som går med detta över sommaren, ni skall ha en medalj för att ha klarat av det.

Själv känner jag lite grann att det skall bli ganska skönt när barnet är ute för då blir jag av med denna stora mage. Kan ju inte nå ner till fötterna och allt är stonk och stön nästan så fort man rör sig. Vet att det typ skall vara så men jag har alltid gillat att små pyssla och plocka, börjar bli lite enerverande att inte kunna göra sådant längre.

De flesta jag känner som har haft barn eller skall ha säger ju att man kommer sakna magen sedan, men jag vet inte om jag kommer göra det riktigt. Jag tycker det är rätt gött att röra på sig utan att svettas ihjäl eller flåsa precis som om man springit ett maraton. ^^

Men en lite fråga till er som redan gjort trippen till BB, vad skall man ha med sig och/eller packa ner i den där "förberedda" väskan? Tips, ideer, vad glömde ni som kan vara bra att ha med sig?
Blir jätteglad ifall ni kunde lämna en liten kommentar om det.



Jenny

Mycket skoj och stoj!

Hejsan hoppsan.

Nu var det allt ett litet tag sedan jag skrev men jag har hållt mig väldigt upptagen av den anledningen att jag inte skall ha tråkigt och för att jag ser fram emot helgerna så mycket ^^

I helgen som var nu, var jag på kalas nere i Varberg. Både min "mormor" och Andreas kusin fyllde år. Mormor 75 och Tobias 18. Det blev jättegod lax med potatis och givetvis tårta = mumma för mig! ^^

På söndagen var det ju Våffeldagen så där fick jag allt i mig en till kvätt med kalorier, men vad gör det! Fick även träffat mina föräldras grannes bäbis, som bara var en vecka gammal. JÖSSES vad liten han var :D Men förbannat söt!
Satt även ute i solen hela dagen hos päronen (där jag förövrigt åt våddlorna med) vilket var underbart gott!



Igår var det måndag och då fick jag en härlig överrasking av att min kusin kom på besök efter jobbet. Vi satt o fika samt tjötade allmän skit fram tills Andreas kom hem från jobbet. Sedan bar det av hem till Thompa. Andreas släppte av mig och Thompa och åkte sedan till Landvetter för att hälsa på ett par polare.
Jag skulle sova över hos Thompa för att hjälpa honom med ett par grejjer samt att Andreas skulle jobba över massor. Ville inte direkt sitta ensam hemma och göra inget så då kraschar man Thompas place ^^

Idag efter att Andreas slutat bestämmde vi oss alla tre för att åka till stan och ta en fika i det underbara vädret. Det var 17 grader ute, snacka gött asså! Vi beslutade oss för att klippa till oss lite. Bäst o se fin ut nu när våran Alien kan dimpa ner när som helst ^^ Vill ju ge ett första gott intryck :D

Stötte på en vän som också skulle klippa sig. Han heter också Tomas (men utan H) vi lärde känna varran i Mölnlycke där han var våran granne!
Efter allt klipp tog vi en promenad till Fröken Ohlsson för en fika/middag. Åt en jättegod smörgås och ännu godare iste, så jävla gott iste de säljer där om jag får uttrycka mig så!

Imorgon kanske Tina tittar förbi med underbara Nicole och då skall det mysas o tjötas massor. Annars skall jag och Andreas packa väskan imon som skall med till BB när det sedan är dags. Alltid bäst att vara förberedd även om Alien INTE  skall komma försen den 13 ;-)


I helgen skall jag o min prins till Ullared - Gekås med Veronica och Thompa. Det skall bli riktigt kul och jag ser verkligen fram emot det.
Haha som Hanna sa (Andreas syster) jag vet ingen som är på Gekås så mycket som du, stämmer nog väldigt bra ;-)



Jenny



MVC

Hejsan

Idag var jag på Mödravårdcentralen för ett rutinbesök.
Mage hade vuxit hela 2cm och jag väger nu 94kg. Trodde aldrig jag skulle väga såhär mycket. Började ju på en vikt med 75kg så det är ett rejält hopp.

Men mitt blodtryck var fint även mitt socker. Fick ta det hemska stick i fingret men det var tack o lov sista gången.
Sedan var det dags att känna på magen och se till så att h*n fortfarande är fixerat. Ja mycket riktigt hittade de inte huvudet denna gången heller, så en kollega fick kallas in. Detta var samma person som vi varit hos på föräldragruppen.

Helena som jag tror hon heter var inte snäll. Jävlar i min skäl vad hon tryckte på magen. Men jodå, h*n var fixerad men hade sjunkt ner såpass mycket att de knappt hittade barnet. Detta är tydligen ovanligt men mycket bra för de kan betyda att jag får en lättare födsel.

Men de hittade et fint huvud och en fast sjärt (hör och häpna). Mer än vad man kan säga om mammas sjärt nu :D

Barnmorskan tyckte väl att det lutar mer åt en dotter nu än innan pga att de är en så fin liten kropp jag har i min mage. Pojkar brukar vara stora klumpar förklarade hon ^^



Vem vet, kanske det är en liten tös jag bär i min mage ^^
Nu skall jag dricka upp mitt te och äta bulle innan det bär av till Landvetter för nya upptåg.
Skall åka med mina föräldrar och bröder till stan. Skall ju på kalas imon så något får man nog se till att ha med sig :D

Jenny


V 37

Kroppen:

Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet:

Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Underbara onsdag ^^

Hejsan

Vilken helt underbar dag det har vart idag. Vart glad som en sol hela dagen. Inte nog med det så har det ju vart fint väder och sol hela dagen!

Jag vaknade vid 12 och kände mig okej. Sedan frukost och rätt ner i sängen igen. Sedan tjötade jag lite med en gammal tjejkompis Tina och genast mådde jag hundra ggr bättre. Vi tjötade inte ens om något speciellt, bara prat. Sedan fick jag äntligen bokat mitt spa! Jag blev så överlycklig för det var något speciellt erbjudande nu över påsk och det var precis då jag och Andreas kunde sedan är det lixom dags för barnafödande ^^

Alla de pengar och presentkort jag fick i födelsedagspresent räcker också till så att vi inte behöver betala någonting själv. Ja jag blev så glad så hälften var nog.



Sedan kom min mellan lillebror Joakim och hälsade på efter skolan med några vänner. De skulle intervjua mig med några frågor inför ett skolarbete i psykologi. De hade med sig bulle = mumma!! Det var jättekul och gott så då blev man på ännu bättre humör, om det nu var möjligt sedan innan ^^

Vid 6 tiden åkte jag, Andreas och Joakim iväg för att hämta upp Thompa och sedan iväg till backaplan där Thompa skulle byta länk på sin klocka. Vi stannade och åt på The Flintstones också. Det var riktigt gott, jag åt en pizza - Capricciosa.
Sedan var det nattidags för Thompa så vi körde hem honom och vidare till Landvetter där Joakim skulle hoppa av. Vi stannade på en te och spelade lite kort med familjen Jacobsson innan vi åkte hem till vår lya.

Väl hemma så var det bara hopp i säng för min lille prins, han var så trött. Själv sitter jag framför TV och tittar på "Nu eller aldrig" = "The Bucket List". En jävligt bra film som jag definitivt starkt rekommenderar!

Det har verkligen vart en grymt bra dag och jag tackar alla jag mött idag och pratat med som förgyllt min dag!

Jenny

Helgen som var

Hejsan

Oj har jag mycket att skriva eller!

Jag har ju som sagt fyllt år och utav min underbara prins fick jag åka till stockholm och se robert gustavsson på Cirkus samt sova över på hotell med bubbelbad ^^

Vi åkte tidigt på fredagen och var framme runt 2 i stockholm. Jag var jättetrött och även Andreas så vi gick faktiskt och la oss en stund innan det var dags att åka på föreställning.
Vi skulle vara där kl 18.00 eftersom Andreas hade köpt en biljett till oss där maten ingick. Vi hamnade på en jättebra plats och vi fick jättetrevliga "grannar". Maten kan man inte klaga på heller.
En förrätt med räksallad inlindad i lax = mumma! 
En huvudrätt som bestod av såååå mör oxfile att den gick och skära med en smörkniv = massa MUMMA!
Efterrätten bestod av ren citronpaj, den var asagod!!!!

Föreställningen sätte igång vid 21.00 och skratten var ifull gång. Hade så ont i magen i slutet så trodde nästan ungen skulle bli en 08:a! Men nej då, det gick så bra. Måste dock säga att jag blev lite besviken över hur kort det var. Bara 90min. Han har hållt på i 25år och jag tyckte han kunde ha bjudit på sig lite mera. Var väldigt mycket sång och dans där han inte var med så lite till kunde vi ha krävt ^^

Efter detta var det bara hem och lägga sig, var helt färdig så det blev mys i sängen och en dejt med John Blund.
På lördagen var det upp och äta smaskig frukost. Jag hittade så mycket att äta att jag trodde aldrig jag skulle komma ut därifrån. Ägg och bacon, smörgåsar, fil och frukt, fruktkopott, te, kaffe, bulle och massa jos. Ah det var underbart!

Efter detta var det bara upp och vila sig lite, hade ju total matkoma. Vid 12 var det utcheckning och sedan göra staden osäker ^^
Tåget hem gick vid 14.10 och det gick långsamt tycker jag. Annars brukar det alltid vara att hem går fortare men inte denna gången. Mamma hämtade upp oss på Centralstationen i gbg halv 6 och sedan var det bara hem och packa upp.
Vi hade massa att handla och städa också då imon (söndag) det skulle komma massa gäster till mig ^^

Söndag är här och nu vankas det tårta! Jag och Andreas var väl uppe med tuppen för att städa och hämta tårtor. Alla möjliga släktningar skulle komma kl 15.00 för att fira mig och min 25års dag. 
På 7år skulle äntligen våran släkt mötas. Allihopa för första gången och det var spännande tyckte jag :D
Alla kom som de skulle och allt flöt på jättebra. Det blev verkligen en grymt lyckad födelsedag! Jag fick massa fina presenter och pengar, som skall gå till övernattning på spa i Varberg. Har alltid önskat mig det men aldrig haft tid eller nåd så det skall bli hur roligt som helst!

Tack alla som kom och förgylde min dag ^^

Jenny
 

V36

Kroppen:

Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet:

Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Turn that frown upside down

Hejsan

Idag har det vart en jobbig, konstig, bra, rolig och orolig dag. Det har vart rena rama berg och dalbanan.
Jag vaknade upp och kände bara inte för det. Kände inte för något.

Sover inte alls på nätterna, går bara inte. Har försök, tro mig! Runt 6, 7 brukar jag somna. Så jag trodde min nedstämdhet berodde på detta.
Men det satt i. Gick inte över.

Jag ville bara inte gå upp eller äta. Tjötade med lite folk på FB och trodde jag skulle må bättre men nope.
Sedan så ringde syrran och tjötade lite. Då mådde jag bättre. Hon ville veta hur min dag hade vart och vad jag fått o så.
Kände sedan för att gå upp och äta när telefonen ringer igen. Då var det en enhetschef från något boende som ringer.

Har ju sökt massa jobb över sommaren för att jag måste pga akassan. Men så fort hon fick reda på att jag var gravid var det bara tack och hej. Tack o lov var jag redan uppe för annars hade jag aldrig gått upp efter det kändes det som. Men jag fick i mig ett glas yoghurt iaf.

Ja så var man depp igen. Vet ju att jag inte direkt kan jobba med tänke på att en underbar Alien har anlänt då, men man kan ju hoppa in extra på kvällar, helger och nätter men nej bom stopp!
Helt plötsligt får man sms av mamma att hon står på min parkering (och stirrar på katten) och vill att jag skall komma ut för att åka med till Allum. I samma veva står Andreas där ute och väntar på mig. Det blev väldans massa stress och press, inget jag kände för men det var bara att klä på sig och sticka ut.



Jag, Andreas och mamma åkte sedan ner till Allum där mamma lämnade tillbaka och köpte nya skor. Andreas fick äntligen hämtat ut sin nya mobil. Har ingen aning vad den heter men han var väldigt lycklig ^^
Efter detta handlade vi middag och åkte hem. Mamma åkte glatt iväg med skor och jag behövde gå på toa.

Vi gjorde ordning maten som bestod av lax, potatis med citronsås = mumma.
Mådde fortfarande inge vidare så jag ville sätta mig i ett bad. Av någon konstig anledning fick jag inte detta för Andreas. Men efter lite tjöt satte jag mig där i iallafall.
Det visade sig sedan att Thompa med sin tjej Veronica ville överraska mig med att komma förbi. Var meningen att jag skulle öppna dörren men stod ju i duschen så det sket sig ju lite. Men det gjorde nog inget.

De hade med sig tårta och vi hade köpt påskmust. Jag fick min födelsedags present av Thompa och det var en jättefin ring. Kommer lägga upp bild på den sedan när jag orkar. De kom runt 8 och åkte vid halv 10-isch.

Ja nu sitter man här och klockan är snart halv 2 på natten och är inte trött för 5öre. Känner mig bara allmänt förvirrad och lost.



Men imon är en ny dag med nya... saker så vi får hoppas på det bästa. Skall ju leka med Tina och hennes baby Nicole så jag får nog nya krafter då.
Tjo och tjimm i fiske stimm

Jenny

Jag fyller år!!!

HEJ!
Idag är det min födelsedag!
För exakt 25år sedan ploppade jag ut och sa hej till världen. Ca tjugo i 3 mitt på dagen skrek jag till och ville ut.
Tänk vad tiden går. En liten olustig känsla egentligen. Om det gick såhär fort hit, hur går resten av livet då?
Jag fick inte sovit så bra på natten men det gjorde mig inget för när jag väl vaknade sedan så var det för att min lilla älskling kom hem och väkte mig. Han hade tagit halvdag. Dels för att vara med mig och dels för att idag skulle han bli pappa "på riktigt" - rent juridiskt iaf!
Så klockan 1 skulle vi infinna oss hus någon Mii och skriva massa papper på att Andreas är pappan och ja, vi vill ha delad vårdnad! Tycker det är lite roligt att är man gift så är det bara uppenbart att den man lever ihop med är pappan men är man sambos så kan man tydligen ligga runt lite hur som happ och då måste man ner och skriva papper ^^
Efter detta begav vi oss hemmåt igen. Var jättetrött och ville bara duscha. Han inte riktigt med det innan ^^
Jag skulle sätta mig vid köksbordet och dricka lite mjölk med honung efteråt när jag fick ett litet brev av Andreas.
Det var en skattkart!!!
Jag sprang runt som en tok i lägenheten och letade skatter. Jag fick ihop 4st. Jag satte mig ner igen och öppnade alla och efter mycket om och men insåg jag att det var tåg biljetter tur/retur till stockholm där jag skulle få se Robert Gustavssons show med mat och sedan spendera en natt på ett hotell med bubbelbad och lyx innan vi åker hem. Detta skall vi göra nu på fredag till lördag.
Jävlar vad jag blev glad! Och paff för den delen. Jag som ändå alltid brukar lista ut eller ha en aning om vad jag skall få. Inte denna gången kan jag meddela!! Fick även en grym bild min älskling gjort, men den får jag lägga upp, lite svår att beskriva!
Med det underbara vädret och ingen stress kände vi för att åka runt lite och "vara på stan". Jag pratade med mamma senare och då var det bestämt middag och tårta i Landvetter, så det var bara att åka dit. Min största lillebror var på besök och det var ett tag sedan man såg honom så det var väldigt kul att hela familjen var samlad vid matbordet. ^^ Träffade Joakim innan sedan skulle han på badminton men annars var alla där.

Kände dock en viss saknad och har insett på senare tid att man inte är nr 1 längre. Förhoppningsvis lär jag mig väll med tiden att acceptera detta.
Jag fick underbara tulpaner av mamma och pappa samt den alltid lika väntade Trisslotten (standard i min familj vid någon slags högtid) ^^
Det var helt underbar mat och underbar tårta som alltid när pappa lagar mat!
Efter att ha haft en helt oplanerad dag för att inte bli allt för ledsen om något skulle gå fel, har denna dagen vart hur grym som helst! Folk har ringt och grattat mig, jag har fått massa av sms och folk har skrivit på FB. Jag fick en grymmepresent av min älskling plus fina blommor av mamma och pappa!

Skall ju ha ett släktkalas på söndag så då får man ju träffa allt och alla, äta ännu mera tårta! Ser det lite som att det är då jag fyller år ^^

Tack alla som var med mig och förgyllde min dag!
Jenny

Den 12 Mars....

Hejsan
Yes! Idag är det bara en månad kvar sedan är jag mamma. Hur scary är inte det då!
Skall ju ha den 12 April om allt går som planerat så det är ju exakt en månad kvar!
Tror ju säkert jag går över tiden men man vet ju aldrig. Hade vart väldigt kul att få föda den 13 för så blir det lite som mig.
Är ju född fredagen den 13 och i år infaller en fredag den 13 i april ^^
Vi får hoppas på det bästa men våran Alien får komma precis när den vill. Bara allt går bra och att allt är välskapt!
P.s Jag fyller år imon :D d.S
Jenny

Helgen

Hejsan

I helgen som var hade jag riktigt trevligt.
På fredagen när Andreas kom hem så åkte vi och storhandlade med Thompa och sedan åt kinamat innan vi stack hem.
Sedan på lördagen var det dags för den stora Melodifestivalfinalen ^^ Thompa med sin Veronica var bjudna hem till oss på middag. Vi åt lämmfärsköttbullar med äkta fetaost i och couscous med grönsaker i. Blev riktigt gott.
Jag röstade självklart på Top Cats, men det blev det inte. Förstår ju själv att de inte hade haft en chans i Eurovision men man kunde ju alltid hoppas. Tror dock rätt låt vann även om en del tjötar om Dannys låt.
Efter allt satt vi och tjötade om allt mellan himmel och jord samtidigt som vi spelade qube - jag vann inte men kom 2:a ^^
I söndagss så hjälpte vi till hemma i landvetter med min lillebrors dator. Den var paj på något nörd vis ^^
Jag var ute och gick med mamma och pappa medans Andreas höll på med datorn.
Åkte även förbi en sväng till Andreas föräldrar för att hämta en film, blev ju självklart så att vi glömde av filmen och fikade istället ^^
Fick med mig några roliga böcker hem också som de inte ville ha.
Senare på kvällen åkte jag hem till Thompa och sov över där. Kände inte för att vara ensam och han ställer ju alltid upp med en säng halva :)
Jenny

Mjukisdag

Hejsan

Igår var en mjuk och skön dag. Något jag verkligen behövde. Kan hända att den kändes långsam och mjuk för att jag inte sovit alls den natten och var för trött för att orka bry mig om något.

Jag vaknar av ett sms från mamma som vill att jag kommer dit idag och bakar Brownies med dem. Jag skulle ju till BM igår så jag sa att jag kommer efter det.

Väl hos BM blev det allt lite roligt ändå. Först var jag 2min sen så hon hade tagit en annan imellan, det gjorde mig inget. Hon kom ju ut o fråga om det var okej så jag satte mig lugnt ner och väntade på min tur.
Skulle ju ändå ta mördarprovet så jag behövde slappna av lite innan jag gick in.

Efter ett tag ropade Ann (usk) in mig för att väga mig, blodtryck och ta blodprov på mig. Jag har nu gått upp stolta 17kg och mitt blodtryck var normalt.
När jag skulle ta blodprovet så vet jag inte om jag var för avslappnad för denna gången kändes allt. Men det kan ju bara vara jag också ^^
Jobbigt att vara negativ, måste man lämna massa blod även efter graviditeten :( Nåja...

Sedan var dags att gå in till BM Anna och hon var minst lika snurrig som mig. Eller ja, hon var snurrig och jag var trött så våran kommunikation gick inte riktigt hela vägen. Hon skulle på semester och hade massa att fixa innan hon fick gå på den så jag förstod att hon var snurrig.



Men det var bara att hoppa upp på britsen och visa magen. Hon kände och klämde men fick inte riktigt till hur våran lilla Alien låg. Hon lyssnade på hjärtljuden och de hördes tydligt. De var helt normala och fina ^^
Efter detta så ville hon boka tid med en annan läkare och ultraljud nästa vecka för att se vart och hur bäbisen tagit vägen i magen. Detta lät otroligt kul för mig med tanke på att jag vet att den är i magen, men på henne lät det som att den sprungit ut eller något :D

Jag sa det till henne att jag är nästan hundra på att h*n är fixerad och ligger med huvudet neråt.
- Ja hopp upp igen då så får jag känna efter.

Mycket riktigt, denna gången kände hon hur bra som helst att bäbisen var där och låg rätt. Hon tyckte att det var ett jädra bussfrö till att gömma huvudet så. Men jag slapp ju iaf komma dit nästa vecka. Har nu bokat den 23mars kl 12 istället. DÅ har även Anna kommit tillbaka från semestern. Jag har då också gått in i vecka 37 :D

Efter allt detta stoj var det bara hem och baka brownies på ramberget. Dessa blev himelskt goda tycker jag. Jag, mamma och Jesper som bakat ^^
Sedan blev det god middag á la pappastyle. Potatismos med kokt torsk, ägg och räkor = mumma!!
När paltkoman väl slagit in så ringer Thompa o frågar om inte jag kan komma förbi och leka lite med honom och det gör man självklart med stor glädje.

In i bilen och hem till Lunden. Vi tjötar massor om allt mellan himmel och jord. Jag fick även sätta mig i ett varmt bad medans han pysslade med annat och det var som pricken över i:et. Sedan blev det lite tv tittande innan jag skulle och hämta Andreas, som vart och bowlat med jobbet.
Vi var väl hemma lite efter halv 12 och då var det bums isäng.

Andreas däckade ju på en sekund men jag, ja jag är fortfarande vaken om vi säger så!



Jenny

V 35 bara 5 veckor kvar

Kroppen:

Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet:

Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Total katastrof

Hejsan

Lika bra att "säga" det nu, detta inlägg är ett totalt emoinlägg. Kommer bara handla om deppsaker så för er som vill kritisera eller inte orkar med detta, sluta läs nu och vänta på nästa inlägg istället.

Om jag skall vara ärlig vet jag inte ens vad jag skall skriva. Bara känner massa saker och det jag känner känns inte kul. Jag tänker massa på om jag klarar detta. Om jag kommer klara detta med barn. Hur sjuk det än låter så när man har haft djur har man ändå haft någon sjuk tänkte i bakhuvudet att det är ju bara att sälja den om det inte funkar. Hunden/katten kommer säkert komma till ett bättre hem då. Men så kan man ju absolut inte tänka nu och man skall bara inte tänka det heller.

Men det skrämmer mig. Tänk om jag blir helt ensam. Jag vill inte vara ensam. Vet ju om att det aldrig kommer bli så man det känns så. Har känt mig så ensam de senaste 2 veckorna. Går alltid runt och är orolig och gråter.
Har läst överallt plus att folk som vart gravida säger att man är som en berg och dalbana både i början och speciellt i slutet av graviditeten. Men ändå. Jag är bara så less på att vara ledsen och känna mig ensam. Ensam, hjälplös och värdelös. Hela tiden.

Vet att jag har folk jag kan ringa så det är mitt egna fel att jag inte pratar med någon om det, men jag vet hur jag blir så fort jag har någon att prata med - så glad att jag inte vill prata om det jag egentligen ringde för. Alltid kul att prata med folk och att träffa dem så då vill man ju inte prata "hemskheter".
Allt negativt jag känner går ju alltid över så fort jag inte är ensam. Det är på kvällarna och när jag är ensam som jag bryter ihop. Ingen ide att dra upp det när man väl är med någon.

Har väl ibland försökt men förgäves. Den personen kommer nog aldrig fatta försen det slår honom i ansiktet som ett betongblock. Tyvärr...

Imorgon (tordag) har "morfar" Rolf, vart borta från oss i ett helt år. Vad tiden går fort. Hemskt.
Har jag också börjat tänka mycket på. Döden, finns det något som skrämmer mig så är det det.
Fyller 25 nästa vecka. Hur hamnade jag här, hur gick det så fort. En dag är det ju slut.

Nä jag klarar inte av att skriva om det mer. Sitter här nu och bara gråter, men det kändes ändå skönt att skriva av sig. Tror dock inte så många läser min blogg så det gör inte så mycket.
Sov gott

Jenny

Kändisträff

Hejsan

Glömde ju totalt av att skriva om mitt kändismöte igår.
På B & B mässan igår så såg vi Jojje Jönsson med hans tjej/fru och deras barn. De satt och åt så vågade inte riktigt gå fram och störa, men jag fick se honom :D



Kan ju inte hjälpa att tycka att han är snygg, lite som house fast med glasögon ^^



Fast House är nog snyggare ändå ^^
Nu kanske min syster har lite bättre koll på vem Jojje är. Pratade med henne tidigare och hon hade ingen aning. Han som är så rolig!

Jenny

Helgen

Hejsan

Ja snacka om att man har haft att göra i helgen. Det har vart skoj och helt underbart!

I fredags (när väl älsklingen kom hem) var det bara att hoppa in i bilen och hämta upp Thompa för att äta middag på Picasso som ligger vid Rock Baren inne i stan. Sedan var det bara nördsnack och datorprylar resten av kvällen. Min underbara kusin hade fått en ny mobil, en Iphone 4s och behövde lite hjälp med gud vet vad och då får min tekniska guru hoppa in och hjälpa honom. ^^

Jag satte mig i ett bad och där var jag lycklig :D Fattar ju ändå inte va de håller på med :)

I går (lördag) hjälpte vi Andreas föräldrar att röja i hans farmors lägenhet och köra de saker som skulle hem till hans faster. Där blev det även en liten fika. Sedan var det hem och duscha av sig all svett innan man skulle till Landvetter - Ramberget för att äta middag med mina föräldrar. Blev en jättegod korvstroganoff och chokladpudding till efterrätt.
Följden blev ju självklart Melodifestivalen med lite vindruvor :) Mitt band gick vidare - Top Cats. Tycker sådan musik är så härlig, även om man inte kan eller innan ville dansa så vill man inget annat när man hör den låten/musiken :)

Och så till idag!



Ja bilden beskriver nästan hur det var. Idag var vi på baby och barn mässan.
Har man aldrig sett en gravid innan har man sett nog efter att ha vart där kan jag säga. Todde det skulle vara jämnt men det var mestadels magar överallt!

Jag såg en familj, de var mamma, pappa och sedan 5 pojkar. 5 stycken!!!! Stackars mamman. Inte alla men nästan alla vill väl ha en tös och hon hade bara pojkar. Haha såg riktigt kul ut.
Vi gick omkring och kollade allt minst 5ggr för att inte missa något, speciellt inte gratis sakerna man fick. Sedan gick vi på några vuxenseminarium, ett om att våga föda och ett med inriktning till pappan och hans "problem" i vardagen. Var intressant men inte så givande, tyvärr.

Vi var hemma igen vid 4 och var helt slut i fötterna, lite flera kroppsdelar för min del kanske ^^
Det vi kom hem med var förutom gratisprylar, 3 flaskor vin. Trott eller ej. Självklart alkoholfritt och det var jättegott. Det var nog det ända vi betalade för förutom inträde ^^

Nu blir det glass, film och täcke med min prutt.

Jenny


Syrrans dag!

Hello!

Idag fyller min syster hela 34år gammal. Nu blir hon säkert inte glad över att jag skrev ut hennes ålder men det får hon leva med nu :D *evil*

Den 2 mars fyller hon, alltså idag. Även denna dagen var jag planerad att dimpa ner men nepp. Hade det för gött så kom den 13 mars istället, på en fredag. Yes, är född fredagen den 13, den 3:e månaden = tur, eller hur ? ^^



Min fina syster med min och hennes far utanför barndomshemmet i Landvetter.
Hon är som sagt bara min halvsyster men who gives a fuck!! Orkar inte bry mig om det, hon har alltid pratat med mig och lärt mig nya saker eller andra sätt att se på saker och det tycker jag systrar gör för varran.

Grattis på dig iaf! Hoppas du får en grymt bra dag dessutom!!
Kramen från mig och min älskling Andreas :D <3

Jenny

From Zero to Hero

Hejsan

Kan säga att i onsdags var ingen rolig dag. Satt helt ensam hemma. Jag som hade så roligt dagen innan lixom. En gammal barnsdomsvän var och hälsade på med sin dotter Nicole. Snacka om att hon var söt och jag blev alldeles till mig, stackars Tina har nog aldrig hört så mycket om hur mycket som var litet/liten på denna lilla människa :D

Trodde jag skulle kunna ha kvar den energin även dagen efter och vara superglad, men ack så fel man kan ha.
Satt mestadels hela dagen och inte riktigt kunde hitta energi eller mig själv. Tur att man har en syster som bryr sig.
Gjorde ju självklart andra också men hon ringde på kvällen och pratade med mig så jag kanske mig bättre ^^

Tack syster yster ^^

Sedan idag har jag vart ute på shopping runda med Ompa Lovah. ^^ Min kusin (kärt barn har många namn).
Snacka om att man alltid har sjukt kul med denna människa!!! Hormonattacker i affärer, hemliga och farliga bilfärder som måste involvera hjälm, konstiga språk och rörelser, ja allt skumt man kan tänkta sig hittar vi på. ^^

Så kändes som zero igår och hero idag! ^^ Tack Thompa för denna roliga dag!

Jenny

V 34

Kroppen:

Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet:

Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


RSS 2.0